У Харкові "працівника ЖЕКу" засудили за квартирні крадіжки

Зловмисник обманом потрапляв до квартир.

Суд відправив чоловіка за ґрати на 7,5 років з конфіскацією майна.

Київський районний суд Харкова виніс вирок квартирному грабіжникові. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратури.

За їхньою інформацією, раніше судимий 30-річний житель Києва у вересні 2019 року проник до однієї з квартир у Харкові, представившись працівником ЖЕКу. Він пов'язав господиню квартири і закрив її у ванній. Крім цінних речей, чоловік вкрав кредитку. Він залякав жінку, дізнався пін-код картки і отримав доступ до грошей.

У березні 2020 року чоловік проник у дім до іншої жінки, громадянки Індії, назвав себе знайомим власника квартири. Погрожуючи ножем, грабіжник забрав цінні речі з квартири і гроші.

У травні 2020 року зловмисник знову представився працівником ЖЕКу і потрапив до квартири, де жили дві громадянки Індії. Він закрив їх у ванній і викрав цінні речі і гроші.

Загальна сума збитків, завданих потерпілим жінкам становить понад 75 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жительки Харківської області вкрали рублі біля банку

Чоловіка визнали винним за ч. 3 ст. 186, ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (вчинення грабежу і розбою). Суд призначив йому 7,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок вступить в законну силу, коли закінчиться термін на його апеляційне оскарження.