У Харкові покажуть фільм "Дике поле" і поділяться історіями зі знімального майданчика

Показ пройде завтра, бажаючим прийти потрібно попередньо зареєструватися.

Після показу фільму глядачам розкажуть кумедні історії зі знімального майданчика.

4 лютого, о 18:00, в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вулиця Пушкінська, 62) пройде показ фільму "Дике поле" за романом Сергія Жадана "Ворошиловград". Потім глядачі зможуть поспілкуватися з Сергієм Жаданом, виконавцем однієї з ролей і автором чотирьох пісень до фільму Олегом Кадановим і актором Михайлом Озеровим. Про це повідомили на офіційній сторінці Жадана в Facebook.

"Ми поговоримо про цю книгу — кращий український роман десятиліття за версією BBC, непростий шлях його перетворення в кіноадаптацію, про достоїнство і значення самого фільму і подальші плани письменника — як в області літератури, так і кіно", — сказано в повідомленні.

Сам Жадан обіцяє розповісти смішні історії зі знімального майданчика. Також глядачам покажуть акробатичні трюки і розіграють кілька мізансцен. Вхід — вільний, але потрібна попередня реєстрація, вона проходить тут.

Відзначимо, в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтв покази фільмів проходять щочетверга ("кіновечір ім. Довженка").

"Дике поле" — драматичний фільм 2018 року за мотивами роману Сергія Жадана "Ворошиловград", режисер — Ярослав Лодигін. Головний герой — Герман (Олег Москаленко), який повернувся до рідного міста на Донбасі. Його старший брат зник, Герман змушений захищати сімейний бізнес — стару бензоколонку, а також друзів і кохання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ринок "Барабашово" зняли в кіно

Як писав KHARKIV Today, фільм "Дике поле" показували у Брюсселі. 15 березня в Центрі мистецтв BOZAR (Брюссель) пройшов фестиваль "Ukrainian Spring". До програми проєкту увійшли чотири українські кінострічки: "Брама" (режисер Володимир Тихий), мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила", "Лебедине озеро. Зона" (режисер Юрій Іллєнко) і "Дике поле" (режисер Ярослав Лодигін).