У Харкові податківці, які погано працювали, можуть сісти до в'язниці

Обвинувальний акт вже передали до суду.

Збитки через службову недбалість головних державних ревізорів-інспекторів склали більше восьми мільйонів гривень.

Відносно двох співробітників одного з управлінь ГУ Державної податкової служби в Харківській області направили до суду обвинувальний акт. Про це повідомили в Держбюро розслідувань.

За даними слідства, в кінці 2018 року головні державні ревізори-інспектори на виїзді перевіряли платника податків. Він був задіяний у злочинній схемі по мінімізації податкових зобов'язань зі сплати податку на додану вартість та податку на прибуток при ввезенні та продажу в Україні товарів з Китаю.

"У ході перевірки, через недбале ставлення до своїх службових обов'язків, податківці упустили факти порушення податкового законодавства в діяльності платника податків і не відобразили їх у відповідному акті перевірки. Внаслідок цього до державного бюджету не стягнуто кошти на загальну суму понад 8 мільйонів 141 тисячу гривень", — розповіли в ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області податківця затримали на хабарі в 50 тисяч гривень

Податківців звинувачують за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Згідно санкції статті, податківці можуть провести за  ґратами від двох до п'яти років, їх можуть позбавити права займати певні посади на строк до трьох років та присудити штраф від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4250 гривень до 12 750 гривень) або обійтися без нього.