У Харкові побили координатора Шарія. Хто і навіщо міг на нього нападати?

На 28-річного Микиту Роженка напали близько опівночі, коли він повертався додому.

Один з ключових людей Шарія в Харкові  — в лікарні невідкладної допомоги. Нещодавно він йшов в "голові" колони прихильників Шарія в Києві, не приховував його цінностей в соціальних мережах. Хто і навіщо міг на нього напасти?

Про напад на Роженка стало відомо вранці. У соцмережах швидко поширили його фото: закривавлене обличчя, набряклі очі, залитий кров'ю одяг. 28-річний Микита Роженко давно записався до Шарія, не приховував цього в соцмережах, працював в сфері фітнесу, у вільний час крутився в офісі на Суздальських рядах, називав себе координатором. У середу ввечері він поїхав звідти близько шести годин вечора. Що було далі, його однопартійці точно не знають.

"У нас робочий день до шести, потім він поїхав. Живе в Шевченківському районі. Знаємо, що на нього напали, коли він виходив з машини біля будинку. Зараз він у лікарні", — повідомила KHARKIV Today одна з керівників харківського осередку Зоя Кускова.

Про тяжкість травм однопартійці Роженка не знають. Керівник осередку Наталія Гордієнко зараз у нього в лікарні.

Лідер партії Анатолій Шарій швидко відреагував на побиття Роженка і виклав документ, який свідчить про те, що напередодні Микита написав заяву про погрози з боку голови Нацкорпусу в Харкові Костянтина Немічева. В офісі, звідки ввечері поїхав Роженко, знають про це. Кажуть, що загрози нібито звучали в телеграм-каналі "Опусти вату".

"МОЖЕ, ВІН САМ ЗАМОВИВ ЦЮ ІСТОРІЮ"?

Немічев знає про напад на Роженка, але каже, що "Накорпус" не має до цього ніякого відношення. Більш того, не виключає: побиття могли інсценувати.

"На Сході патріотично налаштовані громадяни не раді, що з'явилася проросійська сила і швидше за все патріотично налаштовані люди і висловлюють так своє невдоволення. Або сам Анатолій зробив замовлення на своїх людей, тому що дуже дивно, що, як він сам пише, за дві години було написано заяву з приводу нападу. Тобто незрозуміло, може це він сам замовив цю всю історію?", — сказав нам Костянтин Немічев.

У лікарні швидкої та невідкладної допомоги, куди вночі доставили Роженка, поки не говорять про тяжкість травм.

"На даний момент потерпілий знаходиться у відділенні нейрохірургії. Ще проводять попередні обстеження. Тобто говорити про тяжкість стану лікарі зможуть тільки тоді, коли закінчать обстеження", — сказали в прес-службі міськради з посиланням на заступника головного лікаря Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги Андрія Соцького.