У Харкові оселилися тварини з Південної Америки

Троє пекарі стали сусідами в'єтнамських свинок і кіз.

Доброзичливі тварини з Південної Америки люблять ласувати сухариками і кукурудзою.  

Троє пекарі приїхали до Харкова з Західної України на початку осені. Про це повідомили в "Фельдман Екопарк".

Тварини пройшли обов'язковий карантин і їх поселили в окремому вольєрі поруч з в'єтнамськими свинками, козами і іншими мешканцями контактного дворика екопарку.

"Звірі хоч і з іклами, але добродушні. Спершу вони були полохливі, постійно ховалися в будиночку, а тепер вже освоїлися і подружилися зі своїми зоокіперами. Коли заходиш з гостинцями, то всі троє" "поросяток" радісно біжать назустріч. Годуємо цих "п'ятачків" овочами, кашами — раціон приблизно такий же, як у свиней. Люблять ласувати сухариками і кукурудзою", — розповів завідувач сектором "Копитні" Сергій Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядає харківський зоопарк через 50 місяців реконструкції (фото)

"Пекарі" з мови бразильських індійців тупі означає "звір, який проробляє багато доріг в лісі". За останні 100 років через полювання та господарську діяльність людей їх чисельність у природі значно скоротилася.

Раніше пекарі зараховувалися до свиней, зовні вони дуже схожі на них. Але у тварин інший шлунок, відрізняється кількість пальців на задніх ногах. Ікла у пекарі ростуть вниз, як у хижаків, вони мають характерну тільки для них залозу, що виділяє мускусоподібний секрет. Сучасні зоологи виділили цих нежуйних парнокопитних ссавців в окреме сімейство. У природі пекарі мешкають на території від Південного Заходу США до середньої Аргентини, живуть як в сухих степах, так і у вологих тропічних лісах. Харчуються травою, корінням і плодами рослин, дрібними тваринами. Активні, в основному, вночі, в світлий час доби відлежуються, тримаються стадами.

Нагадаємо, в Екопарку вперше показали новонароджених капібар. Познайомитися з гігантськими гризунами можна буде навесні.