У Харкові новонародженому малюку поставили, а потім зняли діагноз коронавірус

Малюк народився минулої п'ятниці в пологовому будинку № 2.

Це не перший випадок позитивного тесту на коронавірус у новонароджених в Харкові.

Малюк народився у п'ятницю. У його мами був позитивний тест на коронавірус, тому вона народжувала в пологовому будинку №2, де приймають породіль з цим діагнозом. Перший тест у новонародженого також був позитивний. Тому до нього викликали для консультації завідувача неонатальною реанімацією та інтенсивною терапією Харківської обласної дитячої лікарні №1 Михайла Перхуна.

Через деякий час діагноз у дитини зняли: другий тест на коронавірус дав негативний результат.

"Малюк в задовільному стані, отримує медичну допомогу, тест наCOVID-19 у дитини негативний. Знятий діагноз. У матері позитивний тест ПЛР, і це не перший випадок, коли жінки з позитивним тестом ПЛР народжують дітей. Допомога таким жінкам і дітям надається в повному обсязі. Це не перший випадок в Харківській області. Жінка почувається задовільно ", — повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук.

За його словами, всі породіллі з позитивним коронавірусів народжують в пологовому будинку №2, який визначений як заклад, який надає допомогу вагітним жінкам з позитивним ПЛР-тестом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні будуть страхувати педагогів і учнів на випадок коронавирусу

Нагадаємо, з початку пандемії в Харківській області коронавірусів захворіло 18 678 жителів, з них за останню добу діагноз підтвердили у 546. Серед захворілих 350 осіб померли і 4347 одужали.