У Харкові незаконно видали майже 600 рецептів на покупку наркотиків і психотропів

За півтора місяця в консультативному центрі виписали рецептів на 200 тисяч гривень.

Протягом півтора місяця лікар, який працює в консультативному центрі, виписав 592 рецепти для покупки, в тому числі, метадону.

23 червня поліцейським розповіли, що на території Основ'янського району незаконно видали рецепт на покупку наркотичних засобів. За попередніми підсумками, з червня по 17 липня лікар незаконно виписав 592 спеціальних рецептурних бланка на наркотичні ліки "Бупренорфін гідрохлорид" та "Метадон" на суму близько 200 тисяч гривень. Про це повідомили в Нацполіціі в Харківській області.

Копи з'ясували, що 21-річний харків'янин 20 березня цього року отримав ліцензію ведення господарської діяльності з медичної практики за спеціальністю — наркологія. На проспекті Гагаріна він організував консультативний центр, де наркозалежним надавали допомогу під виглядом використання методу замісної підтримувальної терапії. Там працювали лікар-нарколог, медичний реєстратор і медична сестра.

17 липня поліцейські провели в консультативному центрі обшук. У приміщенні знаходилася 42-річна жінка, вона купила у лікаря рецептурний бланк, щоб придбати 10 пігулок наркотичного препарату "Бупренорфін гідрохлорид" за 350 гривень. Гроші вона передала лікарю. Також там були 58-річний лікар-нарколог, 21-річна медична реєстраторка і 47-річна медична сестра.

В консультативному центрі вилучили рецептурний бланк, 361 невикористаний порожній рецептурний бланк, особисту печатку лікаря, штамп медичного центру, журнал обліку спеціальних рецептурних бланків, журнал реєстрації первинних амбулаторних пацієнтів (394 пацієнти), журнал реєстрації амбулаторних пацієнтів (562 записи), 12 розрахункових квитанцій оплат проведених через термінал, 3350 гривень, отримані від наркозалежних за незаконно видані рецептурні бланки, 284 амбулаторні карти пацієнтів та цифрові носії інформації.

"Незаконно виписані лікарем-наркологом рецептурні бланки Ф-3 на придбання наркотичних лікарських засобів, в тому числі на "Метадон", наркозалежні особи отоварювали в одному з аптечних закладів міста", — уточнили в поліції.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1,2 ст. 319 (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин) Кримінального кодексу України. Поліцейські продовжують досудове розслідування і вирішують питання про повідомлення підозри лікарю-наркологу та відсторонення його від посади.