У Харкові на дев'ять років засудили зловмисника, який перерізав горло підлітку

Школярка виходила з квартири, коли чоловік збирався вчинити крадіжку.

Чоловік з Дніпропетровської області раптово напав на 16-річну харків'янку.

21 жовтня колегія суддів Жовтневого районного суду визнала зловмисника винним у замаху на вбивство і засудила до дев'яти років за ґратами. Про це повідомили на сайті суду.

Чоловік на початку жовтня 2018 року, зайшов до під'їзду дев'ятиповерхівки по вулиці Дмитрівській, щоб щось вкрасти. На сходовому майданчику п'ятого поверху він помітив незнайому дівчину. Зловмисник вирішив, що вона перешкодила йому вчинити злочин і раптово напав на школярку — провів канцелярським лезом по шиї. Потім він залишив 16-річну дівчину, яка захлиналася кров'ю, і втік.

"За словами потерпілої, будь-яких вимог щодо заволодіння її майном обвинувачений не висловлював, залишивши на її плечі сумку, в якій були гроші і мобільний телефон. У свою квартиру дівчина повернулася сама, звідки вона з мамою викликали медиків "швидкої"  допомоги, які госпіталізували постраждалу до Обласної дитячої клінічної лікарні №1. Дівчині своєчасно була надана кваліфікована медична допомога", — розповіли в Жовтневому районному суді.

У той же день 28-річного обвинуваченого затримали копи, 16-річна дівчина впізнала його по фотознімках.

Через більше ніж два роки чоловіка визнали винним за ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство) і призначили покарання у вигляді дев'яти років за ґратами. Поки вирок не вступив в законну силу, триває термін апеляційного оскарження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янин убив знайому, злякавшись дружини

Нагадаємо, на початку жовтня в Харкові затримали чоловіка, який, за версією слідства, нападав на жінок у під'їздах будинків і, погрожуючи їм ножем, відбирав особисті речі.