У Харкові митника на шість років засудили за хабарництво

Чоловіка не тільки відправили за ґрати, але і на три роки позбавили права обіймати певні посади, також у нього конфіскують майно.

Через чотири роки після того, як головного інспектора митного посту "Пісочин" спіймали на хабарі, суд виніс вирок.

Ленінський районний суд Харкова визнав чоловіка винним у неодноразовому вимаганні грошей. Про це повідомили в прокуратурі в Харківській області.

Слідчі встановили, що в 2016 році головний державний інспектор митного посту "Пісочин", користуючись службовим становищем, вимагав хабар. Гроші він вимагав, щоб не застосовувати необґрунтовані додаткові заходи контролю. А також за непритягнення до адміністративної відповідальності, при цьому порушення митних правил чоловік штучно створив сам, ще він вимагав хабар за безперешкодне митне оформлення товарів. Всього головний інспектор митного посту отримав понад 300 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові судитимуть підполковника поліції, який викидав хабар з вікна

Чоловіка засудили за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою хабара у великому розмірі, поєднане з вимаганням, вчинене повторно). Він проведе за ґратами шість років і три роки не зможе обіймати посади в правоохоронних органах, в тому числі, на митниці. У головного інспектора митного посту конфіскують все майно.

Поки вирок не вступив в силу. Прокурор готує апеляційну скаргу, оскільки вважає покарання занадто м'яким.