У Харкові хочуть створити муніципальну "швидку допомогу"

Ігор Терехов вважає, що зараз викликати медиків в місті — проблематично.

Для створення муніципальної "швидкої допомоги" знадобиться чимало грошей.

Проблема з викликом медиків в Харкові відома вже і президенту Володимиру Зеленському. Про це повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

"Ми повинні мати муніципальну "швидку допомогу". Ви вдумайтеся, у місті Харкові "швидка допомога" належить обласному комунальному підприємству. Ви взагалі розумієте, що це відбувається? Ми, хто відповідає за забезпечення життєдіяльності міста Харкова, не впливаємо на одну з найбільших проблем — це виклик карет "швидкої допомоги". Просто так "швидку допомогу" не викличеш, потрібен дзвінок на дзвінок і ще чийсь дзвінок. Викликати її нереально", — вважає Терехов.

"Швидка допомога" підпорядковується обласним комунальним підприємствам і в інших великих містах, в Харкові може з'явитися муніципальна.

"Дуже нелегке питання, вимагає величезного капіталовкладення. Я веду певні переговори, розумію як треба сформулювати це, щоб воно запрацювало. Але я не розумію тільки одного, як в місті, у всіх мегаполісах, візьміть Харків, Дніпро, Одесу, як "швидка допомога" з міста пішла в область. На мою думку, треба повернути або створити свою, зараз над цим працюємо. Важке питання і з нормативно-правової точки зору, і з фінансової, але здійсненне", — пояснив секретар Харківської міськради.

Нагадаємо, 21 січня в Харкові згорів пансіонат для літніх людей "Золотий час", 15 осіб загинули на місці, ще один помер у хоспісі. Сусіди скаржилися, що викликали "швидку допомогу", але вониі відмовились приїжджати