У Харкові хочуть побудувати урбан-центр

Урбан-центр може з'явитися на території парку Машинобудівників.

Творці концепції урбан-центру планують, що там буде 15 локацій, присвячених всім видам вуличних культур, бази для тренувань, для теоретичних занять і коворкінгу, а сама локація буде працювати протягом року.

Побудувати урбан-центр хочуть за гроші Харкова і залучених донорів. Про це KHARKIV Today повідомив керівник громадської організації "Центр вуличних культур" Єгор Матюхін.

"У нас зараз стадія концепції і досліджень конкретно цієї локації. Сьогодні підтвердили в міськраді, що так, цікаво Харкову і місто готове інвестувати, щоб побудувати такий об'єкт. Я думаю, за термінами — 2021-2022 рік", — пояснив він.

Масштабний проєкт ревіталізації парку Машинобудівників (колишній парк Артема) громадські працівники представляли ще в 2017 році. Там хотіли створити єдине місце для розвитку вуличних культур, зокрема, брейкдансу, воркауту, стрітболу, паркуру, BMX, скейтбордингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не тільки лавочки: на ХТЗ планують реконструкцію парку

"Це вже довга історія, просто тоді, в 2017 році, у міста не було стільки грошей, щоб провести ревіталізацію всього парку. Ми пропонували глобальну ревіталізацію, амбітний проєкт, він дуже дорогий був на той момент і він просто не встав у чергу реконструкції парків. Наше співтовариство [Street culture — ред.] дійшло висновку, що нам потрібен цей урбан-центр і ми вирішили зробити концепцію і презентувати її Ігорю Терехову", — розповів Єгор Матюхін.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов повідомив, що в парку Машинобудівників погодилися створити урбан-центр — з критими майданчиками і локаціями на повітрі. Про це він написав у своєму Telegram.

"У 2022 році хочемо провести на площі Свободи Street Culture World Games, аналог Олімпійських ігор для молоді за участю команд з 32 країн світу", — додав Ігор Терехов.