У Харкові горів студентський гуртожиток

Рятувальники евакуювали з будівлі гуртожитку 52 людини.

В одній з кімнат загорівся матрац і домашні речі.

У вівторок, 4 лютого, о 14:24 рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу в п'ятиповерховому гуртожитку Харківського коледжу державного університету телекомунікацій по вулиці Целіноградській, 44. За адресою виїхали чотири відділення вогнеборців на автоцистернах та два відділення на автодрабині.

Як повідомили в прес-службі ДСНС  в Харківській області, на момент прибуття в кімнаті на третьому поверсі гуртожитку горіли домашні речі та матрац. Загальна площа пожежі склала п'ять квадратних метрів. Через сильне задимлення рятувальники прийняли рішення евакуювати студентів з верхніх поверхів гуртожитку. Всього вивели на свіже повітря 52 людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Деньги на противопожарную безопасность техникумам и колледжам не дают", — директор

Співробітники ДСНС локалізували пожежу о 14:48 і через десять хвилин повністю загасили. Ймовірна причина виникнення пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електричного обігрівального приладу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів і місцевим органам  перевірити стан протипожежної безпеки установ з масовим скупченням людей після масштабної пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де в результаті пожежі загинули 16 людей.

Як писав KHARKIV Today, Кучер після розпорядження Зеленського зажадав перевірити всі місця масового скупчення людей в області.