У Харкові через наркотики пікетують управління Нацполіції

Учасники мітингу вважають, що копи перешкоджають лікуванню наркозалежних.

За словами організаторів, поліція незаконно тисне на офіційні клініки, де наркозалежні отримують замісну терапію.

20 січня кілька десятків харків'ян вийшли на пікет під головне управління Нацполіціі в Харківській області. На їхню думку, дії поліції можуть призвести до зменшення кількості тих, хто відмовився від вуличних наркотиків та погодився на лікування. Це призведе до зростання наркоманії в цілому. Вони вимагають від копів боротися з нелегальним обігом наркотиків, а не перешкоджати прозорому лікуванню.

"Заміснуу терапію хочуть дискредитувати, показати, що вона може бути пов'язана якось з поширенням наркотиків і так далі. Вони наймають на роботу наркозалежних людей, щоб вони заходили до медичних центрів і робили провокації", — розповів один з організаторів акції.

Мітингувальники прийшли з плакатами, де були такі написи:

"Я не можу кинути вживати, але я хочу бути під контролем лікаря, а не заручником закладок, і надалі перебувати під тиском поліцейських";

"Не дайте змоги наркодилерам вийти на новий рівень збагачення".

Нагадаємо, 5 січня голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков в Харкові закликав почати нещадну війну з вуличною наркоманією. За його ініціативи, одним із стратегічних напрямків в цьому році визначена програма тотальної боротьби з вуличною наркоманією.