У Харкові бізнесмена судитимуть за продаж неіснуючих альбомів новонароджених

За версією звинувачення, чоловік отримав обманним шляхом близько трьох мільйонів бюджетних гривень.

У прокуратурі вважають, що підприємець підробив документи і продав лікарні вісім тисяч неіснуючих альбомів для новонароджених.

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно бізнесмена, якого підозрюють в підробці і документа і шахрайстві в особливо великих розмірах (чч. 1, 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України). Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури.

За версією звинувачення, підприємець уклав договір з одним з медзакладів про покупку восьми тисяч альбомів для новонароджених. Прокурори встановили, що чоловік надав лікарні підроблену накладну, відповідно до якої передав медустанові вказаний товар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Улюбленого" лісника Зеленського судитимуть за службову недбалість

Головлікар підписав акт прийому-передачі платіжного доручення, на підставі чого підприємцю на рахунок було переведено три мільйони бюджетних гривень. За фактом він альбоми лікарні не передав.

Санкція статей, за якими звинувачують підприємця, передбачає від п'яти до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

KHARKIV Today писав про те, що 20 липня слідчі передали до Московського райсуду обвинувальний акт щодо головлікаря, який підписав документи про закупівлю неіснуючих фотоальбомів.

"Він не перевірив фактичну наявність товару за договором про закупівлю, підписав і скріпив печаткою платіжне доручення, на підставі якого була проведена оплата на суму 2 864 000 гривень", — відзначили в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові зловили на хабарі голову військово-лікарської комісії

Керівника медичного закладу звинувачують за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 4250 до 12 750 гривень або без такого.

Також відносно головлікаря ведеться досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.