У Харкові — 249 нових хворих на коронавірус

Добовий приріст хворих серед харків'ян один з найбільших в Україні.

Харківська область на другому місці в країні за кількістю виявлених хворих на коронавірус за добу.

Другий день поспіль в Україні фіксують понад три тисячі нових діагнозів COVID-19, зростає кількість госпіталізованих. Про це на брифінгу 12 вересня повідомив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Найбільше нових випадків COVID-19 за минулу добу зафіксовано в Києві — 428 випадків, Харківська область — 292 випадки, при чому в місті Харків з них, 249 випадків, Тернопільська область — 280 випадків, Одеська область — 225 випадків, Хмельницька область — 155 випадків ", — розповів він.

Степанов звернувся з проханням дотримуватися правил, встановлених МОЗ.

"Прошу вас, шановні українці, подумайте про своє здоров'я, про життя своїх близьких, яких ви можете просто заразити коронавірусом і це може мати фатальні наслідки. Дотримуйтеся всіх правил, які розроблені Міністерством охорони здоров'я, вони розроблені саме для вас. Вони спрямовані на те, щоб зменшити кількість хворих, щоб зменшувався ризик вашого інфікування на COVID-19. Вони прості — маска, дистанція і чисті руки. Просто дотримуйтеся їх і це точно піде на користь вашому здоров'ю та здоров'ю ваших близьких ", — пояснив керівник МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки тест-систем на коронавірус залишилося в Харківській області

За даними Харківського лабцентру, з початку пандемії в нашому регіоні зафіксували 12 412 хворих на коронавірус, із них 9705 — у Харкові. В тому числі, померли 268 осіб (сім за добу), одужали 3909 хворих. Продовжують лікування 8235 жителів Харківської області з підтвердженим коронавірусом.