У Харкові 11-місячного малюка із підозрою на коронавірус готуються перевести з реанімації в палату

Губернатор Харківської області та головний санлікар розповіли про епідситуацію в регіоні та стан малюка.

Губернатор і головний санлікар розповіли про стан пацієнтів з підозрою на коронавірус, хворих коронавірусом і нові постачання обладнання та тестів.

11-місячний малюк, у якого підозрюють коронавірус, знаходиться в задовільному стані, скоро його разом з мамою переведуть з реанімації в звичайну палату. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер на брифінгу 13 квітня.

"Загрози життю немає. Ми повідомляли, що він знаходиться в реанімаційному відділенні. Але це тільки тому, що дитина до року — йому 11 місяців. Стан задовільний, з ним все добре. Найближчим часом він буде з матір'ю переведений в звичайну палату", — сказав Кучер.

Крім того головний санлікар Харківської області Любов Махота розповіла про інші підозри на коронавірус. Всього в області було зафіксовано 60 підозр на коронавірус. З них 11 підтвердилися і 20 були спростовані, ще 29 розглядають як підозри. Серед медперсоналу налічувалося 9 підозр, сьогодні залишаються 3. Це — лікарі Харківської обласної психіатричної лікарні №1 і молодша медсестра Харківської клінічної лікарні №13. Один хворий коронавірусом лікар-рентгенолог приїхав з Кропивницького (Кіровоградська область).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятикласниця із Харківської області шиє по 50-100 масок щодня і роздає їх даром

Серед 11 хворих з коронавірусом на сьогоднішній день немає важких. За словами Кучера, ніхто не підключений до апарату штучної вентиляції легенів і кисневих масок.

Головний санлікар нагадала, що сьогодні в Харківській області тестують на коронавірус всіх хворих з пневмонією. Отримані результати виявилися негативними.

"На сьогодні обстежено близько 100 випадків саме на негоспітальну пневмонію. Результати всі негативні, що стосується пневмоній. Плануємо завтра завершити роботу з тестування всіх негоспітальних пневмоній. Керівники закладів охорони здоров'я отримали таке завдання і плануємо, що буде доставлений сьогодні-завтра біоматеріал від всіх хворих на негоспітальну пневмонію і будуть проведені дослідження", — сказала Махота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові показали лабораторію, де будуть робити тести на коронавірус

Губернатор Харківської області додав: сьогодні очікується поставка партії ПЛР-тестів на коронавірус (сьогодні вже є понад 17 000 тестів) і днями — 11 апаратів ШВЛ.

Як писав KHARKIV Today, в Харкові коронавірус  підозрюють у 11-місячної дитини.

У Харкові зафіксували підозру на коронавірус у 11-місячної дитини.Її госпіталізували в реанімаційне відділення Харківської обласної дитячої інфекційної лікарні. Він з матір'ю повернувся із Києва.