У харківську "інфекціонку" привезли 100 тест-наборів для визначення коронавірусу

Діагностичні набори закупили у київської фірми.

У разі необхідності лікарі зможуть протестувати на наявність або відсутність коронавірусу 100 чоловік.

21 лютого в Харківську обласну клінічну інфекційну лікарню поставили 100 діагностичних наборів для виявлення нового коронавірусу — COVID-19. Із їх допомогою можуть продіагностувати 100 чоловік, — повідомив KHARKIV Today головлікар обласної клінічної інфекційної лікарні Павло Нартов.

"Обласна адміністрація швидко відреагувала, дала завдання нашому лікувальному підрозділу і ми дізналися, де є ці набори, щоб вони були у нас. Ми їх швидко придбали в Києві. Зараз є два набори  на 100 визначень нового коронавірусу. Ми закупили наші, українські, діагностичні набори в Києві. Це не тест-системи, а діагностичні набори. Кожен діагностичний набір — на 50 визначень.У середньому за допомогою одного набору 50 чоловік можуть зробити аналіз. Але ще потрібно контрольну перевірку зробити. Це тільки на новий коронавірус ", — пояснив Нартов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Как из аэропорта "Харьков" в обсервацию вывозили пассажиров из Китая

За словами заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Черняка, на сьогоднішній день в Харківській області є 200 тест-систем на визначення коронавірусу будь-якого типу.

"Зараз в області є близько 200 тест-систем, які можуть виявляти коронавірус. Не тільки новий штам 2019 nCoV, але і будь-який коронавірус. Це дозволяє відразу виключити зі списку потенційно небезпечних пацієнтів з іншими інфекціями — грипом, парагрипом, РС-вірусом", — повідомив Черняк на своїй сторінці Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Украинцам рекомендуют воздержаться от поездок в Италию и Иран из-за коронавируса

У коментарі KHARKIV Today Черняк розповів, що інфекційна лікарня віддасть частину тест-систем на коронавірус Харківському обласному лабораторному центру.

"Тест-системи будуть в інфекційній лікарні. Ми поділимося із лабораторним центром, тому що це ж ми купуємо за обласні кошти на державній основі і передаємо на випадок якихось аналізів, — сказав Черняк. — Поки ми їх не використовуємо. Крім тест-систем, замовляли маски, рукавички, — вже все в наявності ".

Як писав KHARKIV Today, харьковские медики подготовили специальные боксы для пациентов с коронавирусом.

В обласних дитячій та дорослій інфекційних лікарнях звільнили по 150 ліжок на випадок, якщо буде така необхідність. Всього ж в області в разі епідемії медичні установи можуть розмістити 750 пацієнтів.