У харківському зоопарку побудують кафе за 54 мільйони гривень

Кафе з прилеглою до нього територією будуть займати більше трьох тисяч квадратних метрів.

У кафе на 200 місць чверть з них будуть на літньому майданчику.

Комунальний заклад "Харківський зоологічний парк" збирається витратити 54 166 825 гривень на будівництво нового кафе на 200 посадочних місць. Інформація про це розміщена на сайті державних закупівель Prozorro.

У тендерній документації йдеться, що в кафе будуть два літні майданчики з прибудованою трансформаторною підстанцією ТП - 10 / 0,4 кВ. Також буде упорядкована прилегла до майданчиків територія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ : Дитяча "інфекціонка" закупила 16 апаратів ШВЛ

З 200 місць у кафе 150 будуть всередині, а 50 — на літніх майданчиках. Будівля громадського харчування буде одноповерховою і мати прямокутну форму. Також там буде технічний поверх і підвал.

Будівля кафе буде каркасною, з стрічковим монолітним фундаментом. Двоповерхова частина будівлі буде покрита збірними залізобетонними плитами з моноліту.

Основну частину будівлі кафе покриють сталевим профнастилом (облицювальний матеріал). Заплановані також підпірні стіни на відкритих терасах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На океанаріум в зоопарку Харкова витратять півмільярда гривень

У кафе буде водопровід, каналізація, опалення, вентиляція, громовідвід і кондиціонування.

Загальна площа ділянки проєктування складає 0,306 гектара. Площа будівлі кафе складе 960 кв. м, трансформаторної підстанції — 86,46 кв. м.

Тендерні пропозиції будуть приймати до 27 жовтня, виконати замовлення "Харківського зоопарку" потрібно до 31 грудня.

Нагадаємо, в зоопарку планується побудувати ще дві будівлі громадського харчування. Одна з них в зоні "Африканське сафарі". Кафе з дитячим майданчиком буде розраховане на 90 посадочних місць. Орієнтовна вартість будівництва складе 29,2 мільйона гривень, вартість проєкту склала 966,9 тисячі гривень. Таким чином, загальна вартість складе близько 30 мільйонів гривень. За проєктом, кафе зведуть овальної форми розміром 21,28х31,7 метра і висотою в 8,46 метра.

Ще одна будівля громадського харчування з тераріумом для утримання черепах і дитячим майданчиком обійдеться бюджету більш, ніж в 20 мільйонів гривень. Кафе побудують в зоні "Театр природи". Там буде 90 посадочних місць. Будівля буде овальної форми та займе 406,4 квадратних метра.

KHARKIV Today раніше також писав про те, що прокуратура вважає незаконним рішення Харківської міськради про покупку дерев для саду Шевченка.