У харківському ВНЗ виберуть ректора

Міністерство освіти і науки оголосило конкурс на заміщення посад ректорів вищих навчальних закладів.

У Харківській державній зооветеринарній академії відбудеться конкурс.

Відповідний конкурс на заміщення посад ректорів вищих навчальних закладів оголосило Міністерство освіти і науки.

Як повідомили на сайті зооветакадемії, зараз триває прийом документів від претендентів. Чинний ректор Дмитро Барановський підписав указ про призначення складу організаційного комітету з проведення виборів. До нього увійшли 13 чоловік, зокрема, декани факультетів та студенти 3 курсу.

Виборча комісія по проведенню виборів складається з дев'яти осіб — головного бухгалтера, директора бібліотеки, завідувача відділом довузівської підготовки, доцента кафедри менеджменту, завідувача канцелярією, директора студмістечка і студентів 4 і 2 курсів.

Кандидатів пропонують на засіданнях вчених рад факультетів і зборах співробітників і студентів.

У Міністерстві освіти і науки відзначили, що подавати заяви на участь у виборах ректора можна до 31 вересня 2020 року. У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які вільно володіють українською мовою, мають вчене звання або науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менше десяти років.

Відзначимо, ректором Харківської державної зооветеринарної академії хоче стати Микола Кущ. Відповідну декларацію в якості кандидата на цю посаду він опублікував на сайті Національного агентства по запобіганню корупції. Кущ працює в зооветакадемії завідувачем кафедри анатомії і гістології ім. Цимбала, він — доктор ветеринарних наук, доцент.

Як писав KHARKIV Today, в Харківському національному педагогічному університеті імені Г. С. Сковороди теж в цьому році пройдуть вибори ректора. Вони призначені на 20 жовтня.