У харківському метро затримали пасажира з героїном

На "Південному вокзалі" чоловік проходив з героїном в сумці.

Наркотики знайшли у громадянина Азербайджану. Йому загрожує від дев'яти до дванадцяти років в'язниці.

17 грудня о 13:00 на станції метро "Південний вокзал" службовий пес зреагував на 56-річного чоловіка. Під час обшуку у нього вилучили 12 грамів героїну (25 згортків) і дві пластикові пляшки з наркотиком рослинного походження (близько 150 грамів). Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від дев'яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чоловіка затримали в той же день. З'ясувалося, що це громадянин Азербайджану, який в 2014 році отримав посвідку на проживання в Україні. 19 грудня Комінтернівський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як писав KHARKIV Today, на Гоптівці спіймали чоловіка з наркотиками на півмільйона гривень.

У жовтні співробітники Служби безпеки України затримали в прикордонному пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська область) жителя тимчасового окупованого Донецька, коли той намагався перевезти на автомобілі через кордон 400 грамів метадону вартістю 600 тисяч гривень.