У Харківському лабцентрі розповіли про стан співробітників з коронавірусом

Двоє співробітників знаходяться в лікарні.

COVID-19 заразилися десять співробітників лабцентру, але за підсумками епідрозслідування зробили висновок, що це сталося не на роботі.

Двоє співробітників Харківського обласного лабораторного центру — 32-річна та 62-річна жінки — госпіталізовані. Лікарі оцінюють їх стан як середньої тяжкості. Про це повідомила директор Харківського обласного лабцентру і головний санітарний лікар Харківської області Любов Махота.

"Протестували 10 позитивних і ще контактних 3-4 людини. Двоє госпіталізовані — середній ступінь тяжкості", — сказала Махота.

За її словами, захворюваність співробітників не пов'язана з виконанням професійних обов'язків. Ймовірно, занесення інфекції походить від чоловіка однієї зі співробітниць. В результаті захворіли 5 епідеміологів, юрист, водій і санітари.

"У них не було контакту з хворими і біоматеріалом. Вони проводять статистичну роботу. Епідрозслідування показало, що це занесення ззовні. Деяких співробітників доставляли на роботу на мікроавтобусі, більша частина хворих користувалася цим мікроавтобусом. Ймовірно, від чоловіка співробітниці", — пояснила директор лабцентру .

Після виявлення коронавірусу установу тричі продезінфікували. Контактні з хворими зараз працюють на віддаленому доступі. При цьому тестування проходили не всі співробітники лабцентру, а тільки ті, у яких підозрювали інфекцію.

Нагадаємо, про те, що коронавірусом захворіли співробітники Харківського обласного лабораторного центру це стало відомо 2 червня. Двоє людей проходять лікування в лікарні, вісім знаходяться на самоізоляції.