У Харківській ОДА скоротять 20% співробітників

У Харківській ОДА ліквідують майже 200 посад, при цьому створять департамент цифрової трансформації регіону.

У Харківській ОДА ліквідують майже 200 посад, при цьому створять департамент цифрової трансформації регіону.

В ОДА ліквідують деякі підрозділи. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

"Згідно з розпорядженням, які я сьогодні підписав, завершиться скорочення чисельності працівників ОДА — в цілому вона скоротиться на 20% (це близько 190 посад). Також припиняється діяльність 6 юридичних осіб. Робочі процеси будуть оптимізовані, в тому числі ліквідуємо дублювання функцій в структурних підрозділах", — розповів він.

За інформацією Кучера, в структурі ОДА створять незалежний підрозділ, який буде розподіляти кошти між структурними підрозділами та РДА.

"Це дозволить уникнути значного дисбалансу в розмірах заробітних плат звичайних працівників. Ліквідовується ситуація, коли в одному структурному підрозділі працівники отримують заробітну плату в 20 тисяч гривень, а в іншому — не більше 7 тисяч гривень", — пояснив голова Харківської ОДА.

У Харківській ОДА з'явиться департамент цифрової трансформації регіону — буде відповідати за сучасну політику в сфері діджіталізаціі, а також управління внутрішнього аудиту та правової перевірки, щоб контролювати витрачання бюджету та дотримання законодавства в ОДА і РДА, підконтрольних і підзвітних установах і організаціях.

Як писав KHARKIV Today, 4 червня з Харківської ОДА  звільнився заступник Кучера Михайло Черняк, який відповідав за медицину. Потім пішли директор департаменту масових комунікацій Вікторія Аннопольська і директор департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Сергій Магдисюк

Нагадаємо, керівником апарату Харківської ОДА став чиновник з Херсона Володимир Клюцевський. Його звільнили з аналогічної посади в Херсонській ОДА через скандал, який розгорівся напередодні Міжнародного жіночого дня. 6 березня в сесійній залі Херсонської облради виступила група "Степ", де соліст виконував пісню, а поруч танцювала дівчина, одягнена в одну чорну майку. Тоді голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв обурився таким подарунком жінкам і заявив про два звільнення і одне відсторонення.