У Харківській області викрили шахраїв, які привласнювали гроші і продукцію підприємств

Загальна сума збитку, нанесена зловмисниками — понад мільйон гривень.

Угруповання із дев'яти шахраїв працювало в декількох регіонах України.

Зловмисники обманом заволоділи грошима та продукцією підприємців не тільки Харківської області. Загальна сума матеріальних збитків склала понад мільйон гривень. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

29 липня харківські правоохоронці провели 9 обшуків на території 3 регіонів України та вилучили отримані злочинним шляхом гроші та інші цінності, "чорну бухгалтерію", засоби зв'язку та іншу техніку. Чотирьох членів групи затримали.

"У ході досудового розслідування встановлено, що до складу угруповання входили 9 осіб, які використовували кілька злочинних схем. Зокрема, протягом 2017-2019 років шахраї розміщували в сільських засобах масової інформації оголошення про нібито продаж організацією товарів народного споживання, сільськогосподарської продукції, палива, або знаходили в мережі Інтернет аналогічні оголошення підприємців. Надалі зловмисники пропонували потерпілим зробити передоплату за товари або під виглядом перевізників просили оплатити перевезення і заволодівали переведеними коштами. Також слідчими встановлено кілька фактів, коли правопорушники зникали після отримання товарів для перевезення", — розповіли в поліції.

 

Зараз поліцейським відомо про 11 злочинів угруповання. Детективи вирішують питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чотирьом затриманим. Інших людей, причетних до шахрайства, планують притягти до відповідальності після того, як завершаться потрібні слідчо-розшукові заходи.