У Харківській області шукають тіла двох рибалок, які провалилися під лід

Чоловіків не встигли врятувати.

Харківські копи просять бути обережними на льоду.

23 лютого двоє жителів Змієва пішли на зимову риболовлю на річку Сіверський Донець в своєму місті, провалилися під лід і потонули. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

Вони уточнили, ввечері до поліції зателефонував місцевий житель. Він повідомив, що під лід на річці провалилися двоє чоловіків і потрібна допомога в порятунку.

"Правоохоронці одразу виїхали на місце події, проте врятувати постраждалих не вдалося. На момент приїзду поліцейських 62 і 53-річні чоловіки пішли під лід. Через деякий час були встановлені їхні особи. Наразі тривають заходи по виявленню тіл у водоймі", розповіли поліцейські.

Відомості про подію в поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з поміткою "нещасний випадок".

Поліцейські нагадують, на льоду потрібно бути обережними. Не можна заходити на лід на значну відстань від берега, ходити по ньому одному, а також збиратися великими групами, підходити до ополонок, кататися на льоду на ковзанах, з'їжджати на лижах або санках з крутих берегів прямо на нього, розпалювати на льоду багаття, бігати і стрибати по тонкому льоду.

Як писав KHARKIV Today, на початку січня у Вовчанському районі шукали трьох рибалок, які заблукали на льоду.