У Харківській області — рекордно мала кількість нових випадків коронавірусу. Вперше за півроку

До 60 нових випадків коронавірусу виявляли в червні, 60 зафіксували на початку липня.

Вперше з червня в Харківській області зареєстрували рекордно малу кількість нових випадків COVID-19.

Станом на 7 грудня в Харківської області зареєстровано 58 нових випадків коронавірусу. Всього за вихідні провели 2815 досліджень на COVID-19. Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації з посиланням на Харківський обласний лабораторний центр.

Більше тестувань провели в суботу, 5 грудня, — 2050. З них 1297 — методом ПЛР і 753 — ІФА.

У неділю кількість досліджень скоротилася в 2,6 раза і склала 765 (методом ПЛР — 385 тестів, ІФА — 380).

Відзначимо, за даними Міністерства охорони здоров'я України, за добу коронавірус підтвердили у 108 жителів Харківської області. Як відзначили в Харківській ОДА з посиланням на лабцентр, розбіжність, ймовірно, пов'язана з технічною помилкою МОЗ.

Кількість виявлених випадків в Харківській області за минулу добу стала рекордно низькою за півроку. За сім днів грудня кількість позитивних тестів коливалася від 58 (7 грудня) до 896 (3 грудня). У листопаді найбільша кількість нових випадків зафіксована 8 числа — 1071, проте в останній день місяця, 30 листопада, відбулося різке зменшення — 120 підтверджених випадків.

10 липня в Харківській області було виявлено 60 нових випадків коронавірусу. До 60 випадків фіксували в червні (27 червня — 56 випадків).

Як повідомив KHARKIV Today директор Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні Павло Нартов, зазвичай у вихідні проводиться менше досліджень, ніж в будні дні. Тести на коронавірус роблять лабораторії дорослої і дитячої "інфекціонки". Цієї неділі вони зробили 43 дослідження, десять з них — позитивні.

Аналізувати зменшення нових випадків Нартов не береться, проте відзначає, що в лікарні знаходиться дійсно менше пацієнтів з коронавірусом, ніж було останнім часом. З 290 ліжок вільними залишаються 54.

"Досліджень зроблено 43. З них позитивних — десять. На ранок сьогоднішнього дня у нас 236 хворих. Але реанімація повністю заповнена. Можливо, тому, що лікарні відкрили, можливо, локдаун зіграв позитивну роль. Потрібно аналізувати. Такої кількості хворих давним-давно не було. Навіть не пам'ятаю, коли це було. З огляду на те, що наша лікарня розрахована на 290 пацієнтів. У неділю в будь-якому випадку у нас немає багато досліджень. На підставі неділі не можна робити висновки", — пояснив Нартов.

Як писав KHARKIV Today, станом на 7 грудня в Харківській області зареєстровано 809 летальних випадків, за добу — шість нових. З початку пандемії коронавірус підтвердили у 59 393 жителів Харківської області. Одужали 39 371 чоловік, все ще хворіють — 19 213.