У Харківській області п'ять тисяч сімей залишилися без газу

Близько ста сімей використовують газ, зокрема і для опалення будинків.

Без газу залишилися мешканці селища Слобожанське Зміївського району. У понеділок фахівці відновлять газопостачання в приватному секторі, а у вівторок перейдуть до багатоквартирних будинків.

Увечері в неділю, 15 листопада, в селищі Слобожанське майже п'ять тисяч сімей залишилися без газу. Як повідомила KHARKIV Today прессекретарка АТ "Харківгаз" Ольга Клименко, причина — виведення з ладу автоматики на газорегуляторних пунктах.

Близько сотні сімей — жителі приватного сектора, яким газ необхідний для опалення, решта — мешканці багатоквартирних будинків. Їм газ потрібен виключно для приготування їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борг за тепло і гарячу воду у жителів Харківської області скоротився на 99 мільйонів гривень

"Зараз наші співробітники обходять будинки і перекривають газові крани. Як тільки перекриють крани, почнемо пускати газ. Потім буде перевірено обладнання в кожному будинку і тільки тоді відкручуємо крани назад. Відкручувати крани будемо ми, щоб у людей не сталося нічого непередбаченого. В першу чергу — приватний сектор. А завтра будемо включати квартири, ми посилимо наші бригади, працюватимуть близько ста фахівців, щоб якомога оперативніше вирішити проблему", — розповіла Клименко.

Як швидко повністю відновлять газопостачання залежить від того, як швидко споживачі пустять співробітників "Харківгазу" до своїх будинків для перевірки обладнання.

KHARKIV Today раніше писав про те, що жителі Харківської області перекрили дорогу. Кілька десятків жителів Куп'янська-Вузлового, Ковшарівки і військового містечка вийшли на акцію протесту. У їхніх квартирах температура опустилася до 10 градусів.