У Харківській області почали робити ІФА-тести

Станом на вчора в регіоні провели 115 таких досліджень.

В області провели 115 таких досліджень в обласному лабцентрі і приватних лабораторіях.

З 2 червня в Харківському обласному лабораторному центрі почали проводити ІФА-тести на виявлення коронавірусу. Вчора зробили 45 таких тестів. Про це повідомила директор Харківського обласного лабораторного центру Любов Махота на брифінгу 3 червня.

"Вводиться ІФА-тестування. На вчора провели 115 досліджень в цілому. Відучора почали робити в лабцентрі",— сказала Махота.

Директор лабцентру зазначає, що епідеміологічна ситуація з впровадженням ІФА-тестування повинна покращитися. Зараз в установі продовжують працювати дві лабораторії, проте кількість зразків вже зменшується.

"Вчора перший раз за всю історію пом'якшення карантину цифра була на кілька десятих менша критичного рівня. Ми цю цифру надолужимо, оскільки вводяться ІФА-тести. У якийсь один із днів було менша кількість досліджень, можливо у вихідний. В лабораторії працюють по 12 годин, в суботу у мене працює одна лабораторія, в неділю — інша. Менше стали доставляти зразків на дослідження. В неділю не було, в понеділок — 130, а раніше було і 300-400. Я думаю, потихеньку йде на спад", — пояснила Махота.

Харківський лабцентр може проводити від 500 до 600 ІФА-тестів на день. На проведення такого аналізу необхідно дві години. Результат готовий наступного дня.

Відзначимо, ІФА (імуноферментний аналіз) — це імунологічний метод дослідження, коли у пацієнтів беруть кров з вени і аналізують її на наявність антитіл до коронавірусу за допомогою спеціального антигену. Тест покаже, чи перехворіла вже людина коронавірусом, або все ще хвора. В Україні стали проводити ІФА-тести з 30 травня.