У Харківській області немає підозр на коронавірус — офіційно

За словами чиновників, поки приводів для занепокоєння немає.

Станом на ранок 19 березня в Харківській області немає людей із підозрою на СOVID-19.

Інформацію про це повідомили в Харківській облдержадміністрації.

Напередодні на інтерактивній карті моніторингу, яку веде Директорат регіональної політики і децентралізації Офісу Президента на основі даних, що надаються облдержадміністраціями, навпроти Харківської області з'явилася цифра 1. Згідно з їхніми даними, в Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні 18 березня була зареєстрована перша підозра на захворювання COVID-19.

Але головлікар інфекційної лікарні Павло Нартов відмовився коментувати ці цифри. У ХОДА сказали, що їм довіряти не варто.

"Станом на 20:00 у мене немає інформації про людину з підозрою на коронавірус. Я б не рекомендував довіряти цьому джерелу інформації", — сказав пізно увечері 18 березня в коментарі KHARKIV Today начальник Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Вадим Іванніков.

Вранці 19 березня цю інформацію підтвердила начальник управління інформаційної політики Департаменту масових комунікацій ХОДА Ксенія Ярікова.

Нагадаємо, 16 березня в Україні було сім підтверджених випадків коронавірусу. Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня — померла 71-річна жінка з Житомирської області.

Як писав KHARKIV Today, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу COVID-19 у чоловіка з Чернівців, який подорожував з дружиною по Італії. Його стан медики оцінюють як задовільний.