У Харківській області майже в 3,5 раза перевищено критерій для пом'якшення карантину

Через велику кількість нових хворих в нашому регіоні не можна послабити карантин.

За добу найбільше випадків коронавірусу в Україні підтвердили в Харківській області. Наш регіон — на третьому місці в країні за кількістю хворих.

Станом на 10 вересня, Харківській області не дозволяють пом'якшити карантин. Критерій виявлення нових випадків захворювання майже в 3,5 раза перевищує норму. За останні два тижні в нашому регіоні 137 нових випадків коронавірусу на 100 тисяч чоловік. Дані опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Цей показник перевищено в Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях більше, ніж в Харківській області.

Решта критеріїв, потрібні для послаблення карантину, в нашому регіоні в нормі. За останні сім днів охоплення тестуванням склало 98,2 (при нормі понад 24 на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок першої хвилі (їх в Харківській області 2068) за п'ять днів — теж не перевищена (з 5 по 9 вересня менше 50%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучер не виключає, що Харків потрапить до "червоної" зони карантину

Відзначимо, по четвергах в Києві проходить Державна комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де переглядають епідемічне зонування.

Також, як і наш регіон, не можуть пом'якшити карантинні обмеження в 17 регіонах. Це — Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.

Нагадаємо, найбільше хворих коронавірусом виявили у Львівській області (16 452), на другому місці — Київ (16 119), на третьому — Харківська область (11 832).