У Харківській області коронавірус підтвердили у дванадцяти дітей

Поки що жоден з них не видужав.

Загальна кількість дітей на території України з підтвердженим COVID-19 становить 881 особу. 

Станом на 5 травня в Харківській області було зафіксовано 12 випадків інфікування коронавірусом неповнолітніх. Відповідний графік був опублікований Центром громадського здоров'я.

Поки всі діти продовжують боротися із захворюванням. В цілому по країні з початку року коронавірусом заразилася 881 дитина, з них 137 видужали.

Більшість українських дітей з підтвердженим діагнозом COVID-19 представляють вікову групу 10-14 років — їх 211 (31 з них пішов на поправку).

Лідером по дитячій захворюваності коронавірусом стала Чернівецька область — 177 хворих і 29 видужали. Далі йдуть Київ (102/2), Київська (86/5), Тернопільська (61/12) та Рівненська (55/2) області. Найсприятливіша ситуація спостерігається в підконтрольній Україні частині Донецької області — там захворіла одна дитина, зараз вона на лікуванні.

"Троє дітей з підтвердженим діагнозом COVID-19 мають діабет. Одна дитина — захворювання печінки. У двох дітей імунодефіцити. У п'яти — серцево-судинні захворювання. У шістьох дітей хронічні захворювання легенів. У семи — хронічні неврологічні або нейром'язові захворювання", — йдеться в повідомленні Центру.

Десять дітей в реанімації, але лише один підключений до апарату ШВЛ. Ще одна дитина знаходиться на екстракорпоральній мембранній оксигенації (метод насичення крові киснем під час важкої гострої дихальної недостатності).

Згідно з даними World Health Organization (WHO), діти і підлітки схильні до ризику інфікування COVID-19 так само, як і представники інших вікових категорій і також можуть бути джерелом подальшого поширення інфекції.

У той же час, діти і молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки COVID-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в області підтвердили ще 26 випадків коронавірусу. При цьому ще 11 осіб в регіоні зуміли перемогти захворювання — повторний тест у них був негативним.