У Харківській області буде детальний план з вакцинації від COVID-19

Кількість хворих коронавірусом зменшується.

У нашому регіоні визначать кількість вакцин, чіткі терміни вакцинації і перелік категорій населення, які першими повинні вакцинуватися.

Президент Володимир Зеленський дав завдання якомога швидше надати детальну програму вакцинації по кожній області від COVID-19. Очікується, що вакцинація в Україні може початися з лютого. Про це повідомили в Офісі президента.

"Треба визначити кількість вакцин, чіткі терміни вакцинації, перелік категорій населення, які повинні вакцинуватися в першу чергу. Також повинна бути налагоджена система менеджменту і логістики вакцини, зокрема створені електронні системи запису, фіксації, місць щеплень, і розподіл поставок", — підкреслив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд боротьби з коронавірусом не дав Харківській області 616 мільйонів гривень

Крім того, потрібно проаналізувати ситуацію з тими, хто вже перехворів коронавірусом, щоб визначити, коли цю категорію людей потрібно вакцинувати.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про зменшення відсотка позитивних результатів тестів на коронавірус серед всіх протестованих. Якщо раніше цей показник в середньому був на рівні 34-35%, то зараз — в межах 21%. На завершальній стадії знаходяться переговори щодо закупівлі вакцини. Українська сторона позитивно оцінює результати переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Харківської області не готові робити щеплення від коронавірусу

Нагадаємо, лікарі просять всіх харків'ян з симптомами застуди робити тести на коронавірус. Тільки 10% жителів Харківської області, які захворіли на гостру респіраторну вірусну інфекцію в цьому році, здали тест на COVID-19.

Як писав KHARKIV Today, з початку пандемії коронавірус підтвердили у 76 464 жителів регіону. З них 1 325 померли і 65 754 —  одужали.