У Харьківській області 249 прокурорів пройдуть переатестацію

Обвинувачі складуть тести, а також пройдуть спецперевірку на відповідність доходів по декларації та сімейних витрат.

У понеділок, 2 березня, стартує атестація регіональних прокуратур.

Як повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури, бажання пройти атестацію і увійти до складу нової прокуратури виявили 249 обвинувачів з Харківської області.

"Атестація прокурорів регіональних прокуратур — наступний етап реформи, яка почалася минулого року й передбачає атестацію всіх прокурорів України, створення Офісу Генерального прокурора та відбір нових працівників", — розповіли у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переатестацію не прошли близько 30% прокурорів ГПУ

Атестація прокурорів складатиметься з трьох етапів. Спочатку вони здадуть тест на знання законодавства. На першому етапі обвинувачам необхідно набрати мінімум 70 балів. Потім їх допустять до тестування на загальні здібності, а насамкінець обвинувачів чекає співбесіда з кадровою комісією.

До складу комісії увійдуть працівники Офісу Генерального прокурора, міжнародних неурядових організацій, проєктів міжнародної технічної допомоги та дипломатичних місій.

Після успішної співбесіди кандидатів чекає додаткова перевірка, під час якої порівняють витрати і майно прокурора, а також членів його сім'ї. Під час спецперевірки, члени атестаційної комісії можуть використовувати не тільки офіційну інформацію, але також публікації в ЗМІ та звернення громадян до кадрових комісій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після переатестації з лав поліції Харьківщини звілнили 19 працівників

Перший та другий етапи атестації всі прокурори пройдуть в Києві з 2 по 5 березня. За планом закінчити екзаменацію повинні до червня. Після атестації рішення кадрової комісії опублікують на сайті Офісу Генерального прокурора.