У Харківській міськраді обіцяють врятувати всіх водіїв із заметів: корисний телефон

На "гарячу лінію" можна повідомити про аварійну ситуацію, що виникла в результаті снігопаду.

Також харків'янам пропонують залишати заявки на прибирання бурульок, вивезення снігу і т.п.

Вже завтра, 13 січня, синоптики прогнозують погіршення погодних умов в Харкові і області. Оголошено штормове попередження. Гідрометеоцентр обіцяє снігопад, хуртовини, снігові замети, ожеледь та пориви вітру. У міськраді Харкова оприлюднили телефон "гарячої лінії", на який можна зателефонувати, якщо опинилися в складній ситуації через негоду. Про це повідомляє пресслужба мерії.

"Щоб повідомити про аварійну ситуацію, що виникла в результаті снігопаду, харків'яни можуть звернутися за номером телефону: 725-2000",  — поінформували в міській раді.

Номер телефону, насамперед, стане в нагоді автомобілістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області оголосили штормове попередження

Телефон вже працює. Як повідомили журналісту KHARKIV Today на тому кінці дроту, він закріплений за контрольно-аналітичним відділом міськради Харкова. Завтра всю інформацію, отриману від харків'ян, обіцяють оперативно передавати до відповідних служб. Тих, у кого виникли труднощі з проїздом, обіцяють "витягувати" зі снігових заметів якомога швидше.

У міськраді повідомили, що також за цим номером можна залишити заявки на прибирання бурульок, ліквідацію повалених дерев, вивезення снігу та криги і усунення інших наслідків негоди.

Раніше KHARKIV Today писав, що харківських водіїв просять не залишати машини на узбіччях. Вони можуть заважати спецтехніці прибирати сніг.