У харківській "інфекціонці" не вистачає 42 медпрацівника

У лікарню потрібні медсестри і молодші медсестри.

Медперсонал став повертатися до "інфекціонки", але дефіцит в співробітниках все ще є.

У Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні укомплектували лікарів — інфекціоністів і анестезіологів, проте поки є недобір медсестер (потрібно ще 17 осіб) та молодших медсестер (25 осіб). Про це повідомив KHARKIV Today головлікар "інфекціонки" Павло Нартов.

"Деякі звільняються, деякі повертаються. Але кількість лікарів, які оформляються на роботу, значно більша, ніж раніше. В тому числі, середнього та молодшого персоналу. Лікарів більше, ніж середнього та молодшого персоналу. Навіть по вчорашньому дню — взяли на роботу 2 медсестри і 2 санітарки. Оформився ще один лікар. З кожним днем ​​все змінюється. У нас залишається стільки вакансій, скільки і було: медичні сестри — 17 і молодші медичні сестри — 25. Лікарів вже досить, є інфекціоністи в повному обсязі, анестезіологів на ту кількість теж достатньо", — пояснив Нартов.

На сьогодні в "інфекціонці" є ще 30 вільних ліжко-місць. За словами головлікаря, в лікарні вже відкриті відділення, які раніше довелося закрити через брак медперсоналу.

"Зайняті 210 ліжок. Ми зараз розраховані на 240. Взагалі наша лікарня розрахована на 200 місць. Ми відкрили ще додатково 40 в дитячій. З огляду на те, що не вистачало кадрів раніше, ми закрили  повністю одне відділення на 20 ліжок і половину одного відділення, тобто мінус 30. Зараз, враховуючи, що лікарі повертаються на роботу, приймаємо нових, ми вже відкрили повністю наші відділення, які були закриті, і працює дитяча лікарня. І таким чином 240 ліжок. Якщо брати по максимуму, так за норму ще не вийшли", — підсумував Нартов.

Також не вистачає медперсоналу і в так званій чорнобильській лікарні. Бажаючих допомогти в лікуванні хворих COVID-19 просять зателефонувати за телефонами:

+38057 725 04 94 — відділ кадрів обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту (чорнобильська лікарня);

+380572 973123 — відділ кадрів обласної інфекційної лікарні.

Як писав KHARKIV Today, в харківській "інфекціонці" на сьогоднішній день одужали після коронавірусу майже всі медики, лікування ще проходить одна лікарка. Жінка перебуває на реабілітації.