У харківських школах та дитсадках годують низькокалорійними продуктами — дослідження

У минулому році Харківський лабораторний центр знайшов відхилення від калорійності страв у чотирьох десятках установ міста.

У більш ніж 40% дитсадків і шкіл, перевірених фахівцями лабораторного центру, знайшли серйозні порушення. 

У 2019 році співробітники Харківського лабораторного центру відвідали 109 дитсадків і шкіл Харкова, в яких перевірили калорійність страв. Відхилення виявили в 43 установах. Про це KHARKIV Today повідомила лікар гігієни дітей і підлітків центру Юлія Морозова.

За словами лікаря, в минулому році на відповідність санітарним нормам перевірили 178 дитсадків і шкіл, і в 101 з них були відхилення.

"Відхилення від вимог нормативної документації виявили в 101 закладі. Були проведені дослідження питної води на відповідність вимогам. За хімічними показниками всього було відібрано проби в 30 закладах, з них в трьох виявили відхилення. За мікробіологічними показниками в 78 закладах були проведені моніторингові дослідження, відхилень від норми немає ", — сказала Морозова.

Лікар гігієни дітей і підлітків уточнила — в 178 закладах взяли змиви на бактерії групи кишкової палички, відхилення були в 63 школах і дитсадках. Із 1780 зразків 107 були з відхиленнями від норми.