У харківських аптеках продавали контрафактний антисептик

Дезінфікуючі засоби незаконно виробляли на держпідприємстві.

За даними слідства, прибуток від реалізації контрафактного антисептика склав понад чотири мільйони гривень.

У Харківській області правоохоронці виявили незаконне виробництво дезінфікуючих засобів. Антисептик незаконно "розливали" на державному підприємстві "Дублянський спиртовий завод" (Краснокутський район). Спиртовмісна продукція — біоетанол — була неврахованою, а гроші від реалізації отримували посадові особи підприємства. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

За інформацією правоохоронців, з початку року контрафактної продукції реалізували більш ніж на чотири мільйони гривень.

"У ході досудового розслідування встановлено, що підприємство останніми роками перебуває в стадії банкрутства і офіційно не здійснює виробничої діяльності, ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами анульовані, ліцензію на виробництво спирту етилового та біоетанолу, а також ліцензію на продаж спирту етилового, біоетанолу і алкогольних виробів не отримувало", — розповіли в поліції.

Однак це не завадило посадовцям держпідприємства незаконно продавати вироблений антисептик товариству з обмеженою відповідальністю. У свою чергу, 43-річна керівник ТОВ організувала реалізацію контрафакту через інтернет і мережу аптек в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові вилучили контрафактного алкоголю на 2,5 мільйона гривень

Кримінальне провадження відкрите за фактом зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). Зараз правоохоронці проводять санкціоновані судом обшуки ТОВ.

За попередньою інформацією, на науково-виробничому підприємстві зберігається близько двох тонн спирту і понад 200 літрів готової продукції.