У "Харківобленерго" відмовляються від призначеного Гончаруком директора

Через тиждень після призначення директором Костянтина Логвиненка майже 50 осіб, які представилися трудовим колективом, вийшли на пікет проти його призначення.

Співробітники АК "Харківобленерго" не хочуть приймати призначеного екс-прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком виконуючого обов'язки директора Логвиненка і вимагають залишити Василя Скопенка.

Майже 50 співробітників компанії вийшли на пікет біля будівлі адміністративного корпусу "Харківобленерго" опівдні 11 березня. Заздалегідь в соцмережах було поширено офіційну заяву трудового колективу з вимогою скасувати розпорядження Олексія Гончарука про призначення Костянтина Логвиненка на позицію директора компанії. У документі немає претензій до нового керівника, швидше бажання залишити старого.

"На брифінгу прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що рішення про зміну менеджменту прийнято Фондом держмайна, щоб прискорити підготовку підприємства до приватизації, а якісний новий менеджмент повинен бути запорукою гарного бізнес-клімату на території області", — йдеться в заяві.

Інженер Людмила Гранкіна працює в "Обленерго" з 1991 року. Прийшла захищати старого директора, Василя Скопенка.

"Він постарався зробити все для колективу. Дуже шкода, що ось так виходить зараз. Коли зарплату видавали частинами, Скопенка звільнили. Він працював в різних підрозділах майже 20 років, правда, я не працювала з ним. Гендиректором він працює якщо не три, то два точно роки. Про нового в.о. нічого не відомо, нас поставили перед фактом. Ми не хочемо, щоб знову нестабільність була. А ця людина, ми його знаємо ", — сказала інженер.

За словами мітингувальників, Скопенко пішов у відпустку минулого тижня.

Співробітники "Харківобленерго" нагадали, що 65% акцій АК належать Україні і знаходяться в управлінні Фонду держмайна, а призначення нового директора назвали "популістським", адже "рекомендована на посаду голови енергетичного підприємства людина не має досвіду роботи в енергетичній сфері та в регіоні взагалі". Наостанок учасники мітингу вимагають оголосити конкурс з пошуку нового керівника.