У Кернеса розповіли, коли тролейбуси на автономному ходу будуть ходити до П'ятихаток і Горизонту

Сьогодні "рогаті" запустили до селища Жихар.

Зараз тролейбуси з запасом ходу курсують на Північній Салтівці, в тестовому режимі їдуть до селища Жихар.

В кінці грудня такі тролейбуси почнуть курсувати до П'ятихаток і Горизонту. Про це повідомив перший заступник Харківського міського голови.

"З'єднали селище Жихар з центральною частиною Харкова тролейбусним маршрутом. Вже з сьогоднішнього дня жителі околиці міста зможуть добиратися до найближчої станції метро тролейбусом 49-го маршруту! Машини на новому маршруті курсують виключно з автономним запасом ходу. До Нового року для зручності харків'ян запустимо нові маршрути ще й в напрямку мікрорайонів — П'ятихатки і Горизонт", — написав Ігор Терехов в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два тролейбуси вийшли на новий маршрут в Харкові

Нагадаємо, тролейбуси з запасом ходу за договором фінансового лізингу купує КП "Салтівське трамвайне депо". Їх буде 50 штук, один такий "рогатий" коштує 9 мільйонів 648 тисяч 167 гривень. П'ять кредитних тролейбусів уже курсують в районі Північної Салтівки (вулиця Дружби Народів), в тестовому режимі два "рогатих" почали ходити до селища Жихар з 7 грудня. За договором, з серпня 2020 року по квітень 2021 року мають постачати по 5-7 одиниць щомісяця. Станом на 30 листопада в Харкові 11 таких тролейбусів.