У Кернеса протест на "Барабашово" назвали істерикою

У міськраді озвучили свою версію того, що відбувається навколо будівництва дороги через ринок.

У міськраді опублікували заяву у відповідь на протест підприємців, які почали зводити барикаду, щоб захистити кіоски і товар.

У зв'язку з подіями на території ТЦ "Барабашово", який використовує муніципальну землю без будь-яких документів на оренду, Харківська міська рада заявляє наступне. Дорога, що з'єднує вулицю Шевченка і проспект Ювілейний, була зарезервована в Генеральному плані Харкова ще в 1953 році. Ця ж дорога була внесена в Генеральні плани розвитку Харкова в 1986, 2004, 2013 і 2019 роках ", —сказано в заяві.

Також в мерії відзначили, що з проханням побудувати цю дорогу в жовтні 1997 року до міської ради звертався і Олександр Фельдман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорога через "Барабашово": массовая зачистка и вид на будущую трассу (видео)

"Втім, надалі, на місці запланованої ним дороги, Олександр Фельдман за гроші обдурених ним підприємців і без будь-яких законних на те підстав побудував торгові павільйони. Через деякий час ці самобуди він оформив на себе і заклав в банки разом з міською землею за свої борги. Всі істерики і подвійні стандарти, які так званий господар ринку "Барабашово" поширює серед підприємців, не відповідають дійсності ... Дорога буде побудована, як тільки всі необхідні формальності будуть узгоджені ", — говориться в заяві міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес и дорога. Куда приведет трасса через "Барабашово"?

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 14 лютого, на ТЦ "Барабашово" зневірені підприємці возвели баррикады, щоб перешкодити будівництву дороги через ринок. Підприємці встановили протитанкові їжаки, натягнули між ними ланцюги і почали палити шини в металевих бочках.