У Кернеса буде нова радниця

Радити харківському міському голові буде депутат його рідної фракції "Довіряй ділам" Ольга Чичина.

28-річна Ольга Чичина стане сьомою радницею Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

4 березня депутат Харківської міськради від фракції "Довіряй ділам" Ольга Чичина подала декларацію за 2019 рік як кандидата в радниці харківського мера. Документ опублікований на сайті Національної агенції з протидії корупції. Це представник "молодого" крила команди Кернеса. Чичина стала депутатом міськради в 23 роки — безумовно, від партії "Відродження", займається молодіжною політикою і часто з'являєтья поруч з Кернесом.

"Міським головою Геннадієм Кернесом підтримуються практично всі наші (результативні) ініціативи. Так, в грудні 2016 року було прийнято громадський бюджет на реалізацію молодіжних проектів в Харкові — закладено 1 млн грн. Ми перше місто в Україні, де є така практика", — говорила Чічін в одному з інтерв'ю.

Чичина не тільки депутат від "Довіряй ділам", а й голова постійної комісії Харківської міськради з гуманітарних питань і викладає на кафедрі міжнародних економічних відносин Харківського національного університету імені Каразіна.

Згідно з декларацією, вона володіє третиною квартири в Харкові, 11 тисячами доларів і 2 тисячами 500 євро готівкою, ще понад 8 тисяч гривень зберігає на банківських рахунках.

За минулий рік Чичина заробила понад 70 тисяч гривень (майже 6 тисяч гривень на місяць) як викладач і майже 27 тисяч 500 гривень у Палаці дитячої та юнацької творчості. Ще 283 тисячі гривень вона отримала від продажу автомобіля Fiat 500 2014 року випуску.

Як писав KHARKIV Today, восени минулого року шостим радником Кернеса став ексдиректор КП "Харківзеленбуд" Микола Блуд, Влітку 2019 року до сонму радників долучилася Наталія Біркун, восени 2018 року — ветеран АТО Данило Положухно. На громадських засадах на аналогічній посаді працює ексархітектор Харкова Сергій Чечельницький, а також "сучий пес" екс-директор КП "Харківміськліфт" Анатолій Кандауров. Ще один радник — Олександр Попов радить Кернесу з інформаційних технологій.