У гаражі у харків'янина знайшли арсенал зброї

Чоловік зберігав гранати, гвинтівки, підривники і патрони.

Частина знайдених боєприпасів вкрай небезпечні, їх знешкодять.

На початку травня до поліції заявили на харків'янина, який незаконно зберігає вогнепальну зброю. Копи знайшли правопорушника — 48-річного харків'янина. 17 листопада в його гаражі виявили зброю і боєприпаси. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

У чоловіка вилучили димову гранату ЗД-6, 26 детонаторів з маркуванням "А-670М33-1-15", три гвинтівки "Мосіна", гвинтівку "Токарева", сім багнетів до гвинтівок, 25 елементів димових гранат ЗД-6, ручну гранату РПГ-40, бронебійний артилерійський снаряд калібру 37 мм, головний детонатор до мінометної міни калібру 82 мм, більше 70 патронів різного калібру до стрілецької зброї.

"Вилучені бронебійний артилерійський снаряд, підривник до мінометної міни та граната РПГ-40 відносяться до категорії "вкрай небезпечн ", тому вони були спрямовані на спеціальний полігон для підриву з метою знешкодження. Інші вилучені речові докази направлені для проведення експертного дослідження", — розповіли поліцейські .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Первомайського зберігав зброю і боєприпаси на комунальному підприємстві

У поліції внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.