У Дніпрі викрили групу, яка влаштовувала теракти в Харківській області на замовлення Росії

Теракти виконували на замовлення російських кримінальних кіл і під керівництвом рецидивіста із Криму.

У чотирьох областях України зловмисники мінували і підпалювали житлові будинки і комерційні будівлі.

Співробітники Служби безпеки України викрили організоване злочинне угруповання, причетне до терактів в Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій і Полтавській областях.На його рахунку — 18 терористичних актів. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Слідчі встановили, що угрупованням керував кримінальний авторитет, рецидивіст — житель тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим на прізвисько "Арієць". Угруповання спеціалізувалося на особливо важких злочинах і виконувало замовлення.

Зловмисники співпрацювали з представниками кримінальних кіл Росії, зустрічалися з кураторами на території Росії, країн Євросоюзу та Близького Сходу. Під час обшуків у фігурантів виявили та вилучили 16 одиниць вогнепальної зброї, майже 1700 патронів, гранати, відомості про "жертви" і гроші — майже 200 000 гривень, більше 20 000 доларів і 3 000 євро.

Ватажкам угруповання повідомили про підозру за статтею 257 (терористичний акт) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Решту учасників встановлюють і перевіряють інформацію про причетність угруповання до скоєння інших злочинів, зокрема, вбивств на замовлення.

Як писав KHARKIV Today, терориста, який готував вибух у Харкові, засудили до дев'яти років в'язниці. Сватівський райсуд Луганської області визнав винним ватажка терористично-диверсійної групи, який за завданням російських спецслужб готував терористичні акти проти українських політиків, за ч. 1 ст. 258-3 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України та засудив до дев'яти років позбавлення волі.