У Червоному Хресті перевірять, чому їх гуманітарну допомогу роздавав "Блок Кернеса"

Коробки з гуманітарною допомогою, де був логотип Червоного Хреста видавали люди в одязі з логотипом "Блок Кернеса — Успішній Харків".

На сторінці "Блок Кернеса — Успішна Харківщина" в Facebook опублікували фото, як "активісти" з Краснограда вручають гуманітарну допомогу жінці похилого віку. На коробках, які вони передали, були наклейки Червоного Хреста.

Звернув увагу на те, що від імені політичної партії розвозять гуманітарну допомогу від Червоного Хреста депутат Харківської міськради Ігор Черняк.

"Бачив-бачив, але такого не бачив. Мешканці Краснограда Харківської області представники "Блоку Кернеса — Успішна Харківщина" передали гуманітарну допомогу. І все б нічого, але гуманітарка ця — з наклейками від Червоного Хреста ... Геннадій Кернес, невже всі заощадження пішли на борди, що тепер доводиться "лівакувати" чужою гуманітаркою?", — написав він у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народні депутати призначили місцеві вибори на кінець жовтня

Організація Червоний Хрест повідомила, що проведе службове розслідування цього випадку.

"Червоний Хрест України є об'єктивною, нейтральною і незалежною організацією, цілі і завдання якої мають виключно гуманітарний характер і полягають в тому, щоб надавати допомогу людям, які найбільше цього потребують. У своїй діяльності ми дотримуємося нейтральності, тобто ми поза політикою і не підтримуємо політичні партії", — підкреслили вони.

Організація просить повідомляти про порушення основних принципів їх діяльності, відправивши листа на електронну адресу national@redcross.org або звертатися на офіційну сторінку в Facebook.