У чергу на вакцинацію від коронавірусу хочуть записувати за допомогою програми

Прийом електронних заявок може початися в додатку "Дія".

За допомогою програми "Дія" хочуть спростити запис на вакцинацію до декількох кліків.

Українці зможуть записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19 через додаток "Дія". В Україні розробляють ефективний цифровий інструмент для організації вакцинації від COVID-19. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

"Мінціфри веде переговори з Міністерством охорони здоров'я, щоб через додаток "Дія" ми почали прийом електронних заявок від українців, які планують вакцинуватися. Так ми зможемо спрогнозувати попит, щоб потім ефективно організувати систему і логістику вакцинації. Важливо зібрати якісну інформацію, щоб ефективно і децентралізовано організувати цей процес", — розповів голова Мінціфри

.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобільні бригади навчатимуться онлайн перед вакцинацією жителів Харкова від COVID-19

За його словами, запис до електронної черги на вакцинацію від COVID-19 планують зробити через додаток "Дія" в кілька кліків. На базі медичної електронної системи eHealth сформують базу тих, хто надішле заявку на вакцинацію.

На підставі записів у додатку "Дія" відповідно до плану поставок вакцин МОЗ та Національна служба здоров'я зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно черги. Також буде працювати контакт-центр, де можна буде отримати відповіді на питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ вже розслідує закупівлю китайської вакцини, якої ще немає в Україні

Як писав KHARKIV Today, дати поставок вакцини до України досі немає, незважаючи на це в Харківській області готуються до вакцинації від коронавірусу. Робити щеплення будуть мобільні бригади, перед тим як приступити до цього, вони пройдуть навчання. У Харківській області його проведуть онлайн.