У бюджеті на наступний рік скоротять витрати на "Стіну" в Харківській області

"Стіна" на кордоні України і Росії побудована на 40%.

Прикордонники ніяк не можуть добудувати "Стіну", хоча 85% бюджету на неї вже витратили.

У проєкті бюджету на 2021 рік на "Стіну" прикордонникам скоротили щорічні витрати до 338 мільйонів 200 тисяч гривень. Об'єкт будують з 2015 року, на нього витратили вже 85% бюджету, хоча побудований він на 40%. Про це повідомляє експертна організація StateWatch

"Прикордонники так і не змогли пояснити Мінфіну, навіщо їм додаткові гроші на "Стіну". Хоча ще влітку цього року уряду пропонували підвищити вартість проєкту "Стіна" на кордоні з Росією до 6 мільярдів 200 мільйонів гривень", — пояснили вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області контрабандисти зробили лазівку на кордоні і переправляли ветпрепарати

В експертній організації нагадують, що влітку минулого року роботи були виконані на 30%. Нещодавно Держприкордонслужба повідомила, що до початку 2020 року гроші, передбачені на будівництво споруд на російсько-українському кордоні в 2015-2019 роках, були витрачені на 85% за бюджетною програмою "Заходи по інженерно-технічному облаштуванню кордону". Сама ж "Стіна" побудована на 40%.

Нагадаємо, в серпні на будівництво "Стіни Яценюка" ще майже 37 мільйонів гривень від Держприкордонслужби  отримала фірма, яку підозрюють в розтраті грошей на цьому проєкті.