Туалет за 17 мільйонів гривень: у зоопарку Харкова йдуть на "рекорд"

У зоні "Світ узбережжя" збираються побудувати туалет із технічним приміщенням тераріуму на другому поверсі.

11 лютого має відбутися тендер.

У Харківському зоопарку хочуть побудувати двоповерховий туалет в зоні "Світ узбережжя" за 16 780 760 гривень. Відповідний тендер "Нове будівництво туалету в зоні "Світ узбережжя" оголосили 24 січня на сайті державних закупівель Prozorro.

Відкриті торги повинні відбутися 11 лютого. Але за день до них жоден учасник не подав заявку на будівництво туалету майже за 17 мільйонів: .

Згідно з документацією, туалет розміром 24,7x8,64 метра буде двоповерховим. На першому поверсі розташуються жіноча і чоловіча вбиральні, на другому —  технічне приміщення тераріуму. З першого поверху туалету можна буде потрапити в експозиційний павільйон "Тераріум", який знаходиться поруч.

До будівлі підведуть водопровід, побутову і виробничу каналізацію, електромережі, гаряче водопостачання, обладнають вентиляцію, кондиціонування. Приміщення буде опалюватися двома котлами, які встановлять на першому поверсі у спеціально відведеній кімнаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків переміг у конкурсі туалетів (відео)

За вказану суму переможець тендеру повинен буде провести демонтажні і земляні роботи, залити фундамент і звести стіни, дах, встановити металоконструкції, перекриття, сходи, двері, вікна, зробити підвісні стелі і утеплити фасад.

Підрядник облицює частину стін керамічною плиткою, частину пофарбує водостійкою фарбою. У його ж обов'язки входить закупівля матеріалів — від світильників, розеток, труб до умивальників і унітазів. Так, в будівлі обладнають десять комплектів одиночних умивальників і ще один фаянсовий, два умивальника для людей з інвалідністю.

Також будівельники повинні будуть встановити десять комплектів пісюарів, десять унітазів, комплект підлогових унітазів (чаша "Генуя") і два підлогових унітази для людей з інвалідністю.

У тераріумі на другому поверсі буде 10 комплектів умивальники з гарячою і холодною водою, один фаянсовий умивальник і десять сталевих піддонів. Для підігріву води придбають бойлер.

Завершити всі роботи і поставити матеріали повинні до 31 грудня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 мільйонів гривень віддали на реконструкцію Харківського зоопарку в 2020 році

У зоні "Світ узбережжя", площею 10 000 квадратних метрів, яка буде знаходитися неподалік від входу в зоопарк і ХНУ ім. В. Н. Каразіна, обіцяють поселити пінгвінів Гумбольдта.

Як писав KHARKIV Today, 18 грудня на сесії Харківської міськради депутати проголосували за виділення чергової суми на завершення реконструкції Харківського зоопарку.Цього разу вона склала 500 мільйонів гривень.

Примітно, що згідно з кошторисом на 2020 рік, на будівництво туалету в зоні "Світ узбережжя" виділили 4 мільйони гривень. Відзначимо, що з 2016 року на реконструкцію зоопарку вже витратили понад 500 мільйонів гривень.

Як повідомляв KHARKIV Today, в Харкові відкрили туалет з акваріумом і щебетанням птахів.  Всього на будівництво і реконструкцію будівель, приміщень, систем відеоспостереження і придбання атракціону для Центрального парку культури і відпочинку ім. М. Горького з міського бюджету в 2018 році виділили 79 мільйонів гривень. З цієї суми 5,6 мільйона гривень витратили на ремонт вбиральні.