Троє рибалок заблукали на льоду в Харківській області

Чоловіки здійняли паніку, коли лід під їх ногами почав тріщати та ламатися.

Через густий туман і сутінки рибалки йшли в протилежний від берега бік.

О 17:49 6 січня один з чоловіків зателефонував рятувальникам. Він сказав, що його і ще двох рибалок дезорієнтувала погана погода. Чоловіки ловили рибу неподалік від села Хотомля (Вовчанський район), засиділись дотемна, а  потім не могли знайти вихід з водойми. Коли потрапили на проталину,а лід під їх ногами почав тріщати та ламатися, вони зовсім запанікували і звернулися до рятувальників. Про це повідомили в ДСНС в Харківській області.

"Диспетчери оперативно-координаційного центру доклали багато зусиль, щоб з'ясувати хоч якісь орієнтири від рибалок, мешканців Харкова, що були так необхідні для організації їх пошуку. До пошуково-рятувальних робіт задіяли черговий караул 38-го Державного пожежно-рятувального поста. Отримавши приблизні координати місця виходу рибалок на лід, рятувальники вирушили на допомогу", — пояснили вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники знайшли тіло жителя Харківської області, який потонув перед Новим роком

Незабаром співробітники ДСНС знайшли на березі водойми машину рибалок, які заблукали, зв'язалися з ними по телефону, прихопили засоби порятунку і вирушили на лід. Через деякий час рибалки помітили в гущі туману проблиск ліхтаря рятувальників і просигналили своїм. Вони зустрілися на відстані 1,5 кілометра від берега.

"Люди просто пішли в протилежний бік від берега, так і заблукали. Зустрівшись, всі разом спокійно вийшли з водойми в потрібному місці", — додали рятувальники.