Троє харківських військових і медсестра, які повернулися внаслідок обміну, отримають по 100 тисяч гривень

Через два місяці після обміну полоненими, 76 українців отримають по 100 тисяч гривень. У тому числі і ті, хто повернувся в Харківську область — військові Роман Фурсов, Кім Дуванов і Олександр Кориньков, а також Марина Чуйкова.

Виплати тим, хто повернувся додому внаслідок обміну, обіцяють нараховувати із 2 березня.

29 грудня 2019 року обмен пленными відбувся на пропускному пункті "Майорське" (Донецька область). В Україну повернулися 12 військових і 64 цивільних. У Харьковскую область повернулися військові Роман Фурсов, Кім Дуванов і Олександр Коріньков, а також цивільна Марина Чуйкова. Держава виплатить їм по 100 тисяч гривень.

"З наступного понеділка люди отримають на свої банківські рахунки по 100 тисяч грошової допомоги та ми нарешті закриємо це питання", — повідомили в Міністерстві у справах ветеранів.

За даними Міністерства, 64 цивільних із 76 звільнених відправили в клінічну лікарню Феофанія, де їм провели діагностику, надали психологічну підтримку і розписали кожному процес відновлення. Потім, тих, кому потрібна була медична допомога, доставили в інші заклади, переважно в госпіталі Лісова галявина і Циблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Надели мешок на голову и повезли, как обезьяну, показывать". Марина Чуйкова после обмена рассказала о пытках в "ДНР"

Станом на 21 лютого, в Лісовий галявині отримали лікування і виписали 39 пацієнтів із 40. 14 чоловік проживають в гуртожитках в Києві. Одна жінка в столичній медустанові чекає на операцію на суглобах. 12 осіб з Феофанії перевели на відновлення в госпіталь в Циблях, до цього часу там знаходяться 9 чоловік.

У Мінветеранів уточнили, що звільненим з полону українцям зробили десятки пропозицій із працевлаштування з наданням житла.