Третина депутатів Харківської облради — на лікарняному, але сесію не скасовуватимуть

Про це повідомив голова обласної ради Сергій Чернов.

Сесія Харківської обласної ради відбудеться 15 жовтня. На ній виділять кошти на боротьбу з коронавірусом.

Майже 30% депутатів Харківської обласної ради знаходяться на лікарняному, але сесія 15 жовтня все ж відбудеться. Про це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

"Проведення сесії ускладнюється ще й тим, що чимала кількість депутатів облради (майже 30 відсотків) знаходиться на лікарняних. Але життя зупинити не можна. І користуючись нагодою, звертаюся до депутатів проявити громадянську позицію, залишити всі справи (винятком може бути тільки хвороба) і взяти участь в роботі пленарного засідання 15.10. 2020 року", — зазначив Чернов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилення карантину: що вирішили в Харківській міськраді

На порядку денному сесії Харківської обласної ради — 60 питань, в тому числі виділення додаткових коштів лікарям для боротьби з коронавірусом.

Сьогоднішню ситуацію з коронавірусом Чернов назвав "критичною" і обурився ігноруванням маскового режиму і соціальної дистанції в транспорті, а також проведенням під час пандемії масових заходів. Голова Харківської обласної ради пообіцяв ініціювати відкриття пульмонологічного відділення.

"Ініціюю якнайшвидше задіяти в базових лікарнях, які ведуть боротьбу з COVID-19, додатково пульмонологічне відділення обласної клінічної лікарні, Інституту терапії ім. Малої Національної академії медичних наук та інші заклади, де є найважливіше — підготовлений медичний персонал, необхідна матеріально -технічна база, в тому числі киснева підтримка, реанімаційне відділення, можливості якісного діагностичного дослідження в рамках медичних комплексів", — заявив Чернов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку навчального року коронавірусом захворіли 149 вчителів в Харківській області

Також розглянуть питання збільшення ліжко-місць в лікарнях, де лікують пацієнтів з коронавірусом, однак про кількість нових "ліжок" поки не повідомляється.

Ще один захід — достроково відправити школярів на канікули. Таку рекомендацію Чернов підтримав, але зазначив: рекомендації МОН мало, потрібна "політична воля".

Нагадаємо, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов перехворів коронавірусом. 3 жовтня Чернов отримав негативний тест на коронавірус. У понеділок, 12 жовтня, він повернувся на робоче місце.