Терехов відповів на питання, чи буде він боротися за місце Кернеса

Поки невідома ні дата виборів Харківського міського голови, ні список кандидатів на цей пост.

Допоки немає дати виборів Терехов упевнений, що "нема про що говорити".

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов досі публічно не заявив про своє бажання балотуватися на пост мера Харкова. На питання журналістів він з посмішкою відповідає: "Коли будуть призначені вибори, тоді я і оголошу про своє рішення. А поки нема про що говорити". Дату виборів має призначити Верховна Рада України. Подання про призначення дострокових виборів мера Харкова Терехов (за його словами) відправив останнього дня 2020 року.

Лист надійшов електронною поштою до профільного Комітету ВР 20 січня. Чи буде питання включене до порядку денного найближчого засідання підкомітету чи комітету, поки не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори на старті. У Харкові почалась боротьба за крісло Кернеса

Варто відзначити, що один з кандидатів, який натякнув про своє бажання поборотися за крісло міського голови Харкова в новорічну ніч, ексмер Харкова Михайло Добкін каже, що бачить в Терехові конкурента. Правда, тільки в одному випадку — якщо його дійсно підтримає команда міністра МВС Авакова, яку він вважає "головним суперником" у майбутній кампанії.

Раніше KHARKIV Today писав,що ексзаступник голови ЦВК представив механізм призначення і проведення виборів мера Харкова. Водночас, голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко заявив, що згідно закону вибори харківського міського голови можуть пройти в останню неділю березня або останню неділю жовтня, проте провести їх у березні навряд чи встигнуть.